ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

Εκδηλώσεις Τμήματος

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΤΘΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Από την ίδρυσή του, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών έχει ήδη παρουσιάσει πλούσια και πολύπλευρη δραστηριότητα στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και τοπικών, πανελλήνιων και διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων με την πρωτοβουλία των διδασκόντων του Τμήματος, με τη συμμετοχή των φοιτητών και τη συνεργασία με τοπικούς, πανελλήνιους και διεθνείς φορείς.
Εκτός από τα Ερευνητικά Προγράμματα και τις Διεθνείς Συνεργασίες του Τμήματος, που αναφέρονται σε ειδικό τμήμα της ιστοσελίδας, οι κυριότερες καλλιτεχνικές και επιστημονικές δραστηριότητες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών αφορούν τις εξής κατηγορίες:

1. Αναγορεύσεις Επίτιμων Διδακτόρων
2. Συνέδρια – Διαλέξεις - Συζητήσεις
3. Σεμινάρια – Εργαστήρια
4. Εκθέσεις – Φεστιβάλ
5. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – Δρώμενα
6. Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις

Αναλυτικότερα, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνει ετησίως πολλές εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις και σεμινάρια με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς δασκάλους, προβολές, παραστάσεις, εκθέσεις και δράσεις που απευθύνονται τόσο στους φοιτητές του Τμήματος όσο και στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου και στο ευρύ κοινό. Επίσης, στο πλαίσιο των ιδιαίτερων μαθημάτων του κορμού ή/και των κατευθύνσεων που προσφέρονται κατά τις προπτυχιακές σπουδές, το Τμήμα οργανώνει για τους φοιτητές του επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, θεατρικούς χώρους (βλ. Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής, αρχαία θέατρα), βιβλιοθήκες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Παράλληλα, οι φοιτητές μας πραγματοποιούν πολλές καλλιτεχνικές δράσεις, παραστάσεις και εκθέσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων τους ή/ και της πρακτικής άσκησης, υπό την καθοδήγηση και βοήθεια των διδασκόντων αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα με δική τους πρωτοβουλία (βλ. εκδηλώσεις φοιτητών).
Οι εκδηλώσεις του ΤΘΣ προάγουν τη διεθνή και πανελλήνια επιστημονική και καλλιτεχνική συνεργασία και συνεισφέρουν δυναμικά στην πολιτιστική ζωή της Αργολίδας, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2017 (Μάιος - Δεκέμβριος)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2017 (Ιανουάριος - Απρίλιος)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2016 (Μάιος-Δεκέμβριος)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2016 (Ιανουάριος-Απρίλιος)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2015 (Ιούλιος-Δεκέμβριος)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2015 (Ιανουάριος-Ιούνιος)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2014 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2007

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2006

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2005

 

Κύκλοι ετήσιων δημόσιων διαλέξεων (2004-09)

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών έχει επίσης διοργανώσει (2004-09) ετήσια σειρά επιμορφωτικών διαλέξεων των διδασκόντων, ανοικτών στους φοιτητές και στο κοινό του Ναυπλίου και του Άργους, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Ο.Π.Α.Ν.Α.Α.Ρ), τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ναυπλίου (Δ.Ε.Π.Α.Ν) και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Άργους (Δ.Ε.Π.Ο.Α.Ρ.). Οι περισσότερες διαλέξεις έχουν εκδοθεί σε τόμο.

Σύνταξη-Επιμέλεια κειμένου:Αγγελική Σπυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια - Μαρία Μικεδάκη, Λέκτορας – δρ Μαρία Σπυριδοπούλου, μέλος Ε.Ε.Π.

 

(19-03-2016) - Σεμινάριο από το σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη με θέμα: «O έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος» στο Τριανόν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 μ. To σεμινάριο αφορά  φοιτητές, εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όσους ασχολούνται με το θέατρο και τον λόγο. 

Διοργάνωση Μαρία Βελιώτη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΘΣ (αφίσα, δελτίο τύπου)

(22-03-2016) ΔΙΑΛΕΞΗ της Μαρίας Παπαλέξη με θέμα «Όψεις Αθέατου Θεάτρου: Μια προσέγγιση στην οργάνωση παραγωγής και τη θεατρική γραφή» την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 στις 12.00,  , στην αίθουσα Λήδα Τασοπούλου στα Κεντρικά Διδακτήρια Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος "Θεατρική Παραγωγή" καθώς και του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου Συν-γραφής, το οποίο οργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Συντονισμός Άννα Τσίχλη, μέλος ΕΕΠ του ΤΘΣ. (αφίσα, δελτίο τύπου)

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής