ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

E-class

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξωτερικοί ακροατές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών έκλεισε δεκαέξι χρόνια λειτουργίας στην πόλη του Ναυπλίου, ιδανική πόλη στην Ελλάδα για τη λειτουργία ενός Τμήματος που σχετίζεται άμεσα με τον πολιτισμό και τις τέχνες. Το Τμήμα έχει ήδη χαράξει με επιτυχία την παρουσία του στην Ελλάδα με το ενδιαφέρον πρόγραμμά του, που έχει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική διάσταση, και με τις πρωτότυπες δράσεις του. Επιδίωξή του είναι να γίνει τόπος συνάντησης, έκφρασης και κατάθεσης ιδεών για όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο, την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών καταβάλλει προσπάθειες να καταστεί ένα μορφωτικό, πολιτιστικό κέντρο δια βίου μάθησης για την πόλη του Ναυπλίου, όπου έχει την έδρα του, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αργολίδας με στόχο την επιμόρφωση, συνεργασία και αλληλεπίδραση με τους κατοίκους της περιοχής.
Στα πλαίσια αυτής της σκοποθετικής υλοποιείται στη διάρκεια κάθε ακαδημαϊκού έτους ένα πρόγραμμα δια βίου μάθησης ενσωματωμένο στο πρόγραμμα σπουδών. Αυτό το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν οι κάτοικοι στην παρακολούθηση μαθημάτων του προγράμματος σπουδών, ως εξωτερικοί ακροατές, λαμβάνοντας στο τέλος της παρακολούθησης των μαθημάτων σχετική βεβαίωση. Στόχος του προγράμματος είναι η διάχυση των επιστημονικών γνώσεων και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο τμήμα. Αυτά εκτείνονται από το αρχαίο θέατρο μέχρι το σύγχρονο ελληνικό και παγκόσμιο, από τις τέχνες όπως ο χορός, ο κινηματογράφος και η σκηνογραφία στα μαθήματα σκηνοθεσίας, υποκριτικής, ιστορίας της τέχνης, ή στα μαθήματα ιστορίας, στα μαθήματα για το θέατρο στο σχολείο και τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, στα μαθήματα για τη λογοτεχνία, το κουκλοθέατρο, τα πολυμέσα και πολλά άλλα με πρωτότυπο και εξειδικευμένο περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους εξωτερικούς/ές ακροατές/τριες να καλλιεργήσουν σχετικές δεξιότητες και να διευρύνουν συγκεκριμένους τομείς της προσωπικότητάς τους.

Δείτε σχετικό βίντεο

Το πρόγραμμα άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Συνολικά οι εγγραφέντες μέχρι τώρα είναι 300 άτομα. Στη συνέχεια παρατίθενται, ενδεικτικά, τα προφίλ και οι προσωπικές δηλώσεις ακροατών/ακροατριών στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Τί είναι αυτό που βρίσκετε ενδιαφέρον στο πρόγραμμα διά βίου μάθησης στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα; Τί είναι αυτό που σας αρέσει πιο πολύ;
2. Αυτό που βιώνετε, ως ακροατές, πληροί τις προσδοκίες σας ή είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είχατε φανταστεί;
3. Ως ακροατές, πώς θα χαρακτηρίζατε την επικοινωνία - αλληλεπίδραση με τους φοιτητές του τμήματος; Λειτούργησε η έννοια της ομάδας πρακτικά;
4. Απ’ τη μέχρι τώρα επαφή σας με τα μαθήματα, θα συμμετείχατε ως ακροατές και σε επόμενα εξάμηνα; Γιατί;

Απαντήσεις Εξωτερικών ακροατών

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής