ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΥΠΟΦΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ταυτότητα ιστοσελίδας

Κοσμητεία

barbousiΑγαπητοί φοιτητές και αγαπητές φοιτήτριες,

Επικοινωνώ μαζί σας με την ιδιότητα της Προέδρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και Κοσμήτορος της Σχολής Καλών Τεχνών για να απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό στους φοιτητές των προηγούμενων ετών και να καλωσορίσω τους πρωτοετείς μας, που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις, επέλεξαν το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και βρίσκονται μαζί μας εδώ, στο Ναύπλιο.
Επ’ ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους 2016-17, εύχομαι από καρδιάς σε όλους και όλες καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες. Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι πρόθεση δική μου αλλά και όλων των διδασκόντων είναι να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για μια άριστη συνεργασία μεταξύ μας, με κυρίαρχο στοιχείο το διάλογο και κάθε δυνατή ενημέρωση και συμβουλευτική για την καλύτερη οργάνωση της μελέτης και των στόχων σας. Είμαστε όλοι εδώ κοντά σας για να στηρίξουμε τον αγώνα σας για γνώση, την προσπάθειά σας για πολυδιάστατη μάθηση, τη περιέργεια και τη δημιουργικότητά σας, το δικαίωμά σας  στην αναζήτηση ‘’της δικής σας αλήθειας’’ και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.
Το Τμήμα μας, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παλαιότεροι/ες φοιτητές/τριες μας και είμαι βέβαιη πως θα έχουν πολύ σύντομα την ευκαιρία να ανακαλύψουν με ευχάριστη έκπληξη οι πρωτοετείς μας, είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό και πρωτοποριακό τμήμα, που συνδυάζει τη θεωρία και την πράξη, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις στον διαθεματικό και πολυδιάστατο χώρο του θεάτρου. Η ποιοτική στελέχωσή του Τμήματός μας με άριστα καταρτισμένους/ες διδάσκοντες/ουσες, που διακατέχονται από βαθιά γνώση του γνωστικού τους αντικειμένου, πάθος και αληθινό ενδιαφέρον για το μάθημα που διδάσκουν και ερευνητική περιέργεια και συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις του είναι ένα από τα ιδιαιτέρως διακριτά και προσδιοριστικά σημεία του.  Και επειδή το καλό σχολείο και κατά συνέπεια το καλό πανεπιστήμιο το κάνουν, κυρίως, οι καλοί καθηγητές, όλοι μας θα προσπαθήσουμε να σας μυήσουμε στην περιπέτεια του θεατρικού γίγνεσθαι και στο ταξίδι της θεατρικής πράξης, σε μια διευρυμένη εκπαιδευτική διαδικασία που αντανακλά την οικουμενική και πολυεπίπεδη διάσταση της θεατρικής παιδείας. Το Τμήμα μας στελεχώνεται από συνολικά 24 διδάσκοντες, 15 μέλη Δ.Ε.Π., 8 μέλη Ε.Ε.Π. και 1 μέλος Ε.ΔΙ.Π., των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα ποικίλουν και σχετίζονται με τη θεωρητική και τη βιωματική/καλλιτεχνική κατεύθυνση .
Απτό παράδειγμα συνεργαζόμενων μαθημάτων κατά το έτος 2015-2016 αποτέλεσε η παράσταση του Ποδάγρα του Σέλλευ που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2016 στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, με πρωταγωνιστές τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματός μας, υπό την καθοδήγηση του κυρίου Γιάννη Λεοντάρη, της κας Μαρίνας Κοτζαμάνη και της κας Άσης Δημητρολοπούλου. Εξάλλου, ο πρακτικός χαρακτήρας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών υποστηρίζεται από εκθέσεις-εγκαταστάσεις-δρώμενα αλλά και από τις 10λεπτες παραστάσεις των φοιτητών σε οχτώ πρακτικά μαθήματα, με τη σημαντική ιδιαιτερότητα, από το 1ο κιόλας έτος φοίτησής τους, οι πρωτοετείς φοιτητές να συνεργάζονται στις παραστάσεις φοιτητών των άλλων ετών και να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Στο κλείσιμο της δεκαετίας (2015) από την ίδρυση του Τμήματός μας επισημοποιήθηκε και το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής που τελεί πλέον υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, διεξάγεται κάθε Μάιο-Ιούνιο σε θεατρικούς και μη χώρους του Ναυπλίου και του Άργους και αποτελείται από ολοκληρωμένες παραστάσεις, αρκετές από τις οποίες συμμετέχουν σε επίσημα φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και σε θέατρα της Αθήνας. Τέλος, μεγάλη τιμή για το Τμήμα μας αποτελεί και το γεγονός πως την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διοργανώνουμε το 6ο Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο τον Μάιο του 2017.
Κλείνοντας το χαιρετισμό μου, θα ήθελα να αναφερθώ στον Έντμουντ Σ. Φελπς, βραβείο Νόμπελ Οικονομίας (2006), ο οποίος είπε ότι «η αγορά εργασίας δεν έχει ανάγκη μόνο από μεγαλύτερες τεχνικές δεξιότητες, αλλά απαιτεί όλο και περισσότερο soft skills, όπως η ικανότητα να αναπτύσσεις ευφάνταστες σκέψεις, να επεξεργάζεσαι δημιουργικές λύσεις για να επιλύεις σύνθετα προβλήματα, να μπορείς να προσαρμόζεσαι σε ευμετάβλητες συνθήκες και νέα εμπόδια».  Αυτό ακριβώς που καλείστε να μάθετε με τις θεατρικές σπουδές σας στο Τμήμα μας, στο Τμήμα σας.  Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η σύζευξη θεωρίας και πράξης, που αποτελεί σημαίνον γνώρισμα του Τμήματός μας, θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους εσάς τους νέους και τις νέες  που στοχεύετε να έχετε μια πλούσια σε ερεθίσματα  ζωή, γονιμοποιώντας δημιουργικά τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σας.
                                  Καλό ταξίδι στη μαγική περιπέτεια της θεατρικής εκπαίδευσης!
             
                                  Καθηγήτρια Βασιλική Μπαρμπούση
                                   Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών
                                   Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών


    

Μονοτμηματική Σχολή Καλών Τεχνών ΦΕΚ

Κοσμήτορας Σχολής Καλών Τεχνών

Πράξη Κοσμήτορος επανασυγκρότηση κοσμητείας

Πράξη Κοσμήτορος 2η επανασυγκρότηση κοσμητείας

 

Διαπιστωτική πράξη Κοσμήτορα-Ακύρωση εγγράφων προσ. Προέδρου

Απόφαση Προέδρου & Κοσμήτορος για ορισμό 7μελούς επιτροπής κρίσης στο γνωστικό αντικείμενο α) Ευρωπαϊκό Θέατρο 20ος αιώνας ή Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Θέατρο

Απόφαση Προέδρου & Κοσμήτορος για ορισμό 7μελούς επιτροπής κρίσης στο γνωστικό αντικείμενο b) Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία (19ος-20ος αι.), Θεωρία και Νεωτερικότητα

Απόφαση Προέδρου & Κοσμήτορος για ορισμό 7μελούς επιτροπής κρίσης στο γνωστικό αντικείμενο γ)Αρχαία και Σύγχρονη Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής