Ιστορικό 3Α

Ναύπλιο, Οκτώβριος 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΟ 3 ΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η αποτυχία είναι σκληρή, είναι μέρος της ζωής μας

Αγαπητοί μου φίλοι/ες, υποψήφιοι στο ΠΡΩΤΟ μεταπτυχιακό μας,

Θυμάμαι την ωραία διάθεση που είχατε όλοι την ημέρα των εξετάσεων, την προσμονή και ελπίδα σας για μια καινούργια αρχή.

Η ζωή έχει νίκες, έχει και ήττες. Κι εμένα προσωπικά τα συναισθήματα μου είναι αμφίθυμα. Μάλιστα η στενοχώρια είναι μεγαλύτερη από τη χαρά, όπως είσαστε και εσείς μοιρασμένοι σε δύο ομάδες και οι στενοχωρημένοι είναι περισσότεροι από τους χαρούμενους.

Πρώτα θέλω να εκφράσω τα συγχαρτήριά μου σε εσάς που επιτύχατε στις εξετάσεις και ανήκετε πλέον στο μεταπτυχιακό μας. Επιτύχατε σε μια δύσκολη διαδικασία. Είμαι ευτυχής που θα γνωριστούμε και θα γράψουμε μια κοινή εμπειρία προς τη γνώση, ελπίζω αξιομνημόνευτη για τη ζωή μας.

Την ίδια στιγμή νιώθω πολύ κοντά σε εσάς που δεν περάσατε σε αυτή τη διαδικασία, σας συναισθάνομαι. Εδώ και καιρό στενοχωριόμουνα όσο έβλεπα τον αριθμό των αιτήσεων στο μεταπτυχιακό να ανεβαίνει, ενώ αντικειμενικά ήταν για το Τμήμα μας μια επιτυχία. Όταν σας έβλεπα στα μάτια πίστευα ότι θα περνούσατε. Όμως και οι 109; . Ηταν πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός και άνισες οι συνθήκες για τους συνυποψήφιους. Στο μεταπτυχιακό μας υπέβαλαν υποψηφιότητα άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί επί μακρόν με τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και θα τους χαρακτήριζα ως εξειδικευμένους στο χώρο, οι οποίοι μάλιστα είπαν ότι εδώ και χρόνια περίμεναν ένα τέτοιο μεταπτυχιακό. Την ημέρα που αξιολογούσαμε τους φακέλους και είμαστε συνολικά πέντε αξιολογητές, πολλές φορές έκανα το εξής σχόλιο, «κανονικά αυτός/ή πρέπει να διδάξει, όχι να διδαχθεί»

Εκτός λοιπόν του ότι ανταγωνιζόσασταν με πολύ προχωρημένους, ή με απόφοιτούς του Τμήματος μας που είχαν διδαχθεί στα πλαίσια των σπουδών τους ΔΤΕ και Μεθοδολογία της Έρευνας, προφανώς δεν είχατε τον εύλογο χρόνο να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις. Αυτό φάνηκε στο μάθημα της Μεθοδολογίας της Έρευνας, το οποίο και έκρινε το αποτέλεσμα. Ακόμα μπορεί η ημέρα των εξετάσεων να μην ήταν η καλύτερή σας μέρα, μπορεί να είχατε αγωνία βλέποντας τόσο κόσμο ή να μην βοήθησαν οι προσωπικές σας συνθήκες να αποδώσετε, όπως μια υποψήφια μου είπε την πολύ δυσάρεστη είδηση που της είχε ανακοινώσει ο γιατρός της την προηγούμενη ημέρα.

Κάναμε το κάθετί για να είμαστε αντικειμενικοί στην αξιολόγησή σας. Στους φακέλους θέσαμε κριτήρια, τα γραπτά σας ήταν σφραγισμένα, βαθμολογήθηκαν από δύο καθηγητές και αποκλείσαμε την συνέντευξη με την οποία υπεισέρχονται αστάθμητοι παράγοντες ή καθαρά προσωπικοί. Παρά τα μέτρα που λάβαμε, ωστόσο αν έγινε κάποιο λάθος, αυτό έγινε εν αγνοία μας. Εμείς αδιακρίτως θα επιθυμούσαμε να είσαστε όλοι κοντά μας. Ζητώ από εσάς, αγαπητοί μου φίλοι/ες, να ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αν κρίνετε ότι όντως σας ενδιαφέρει το μεταπτυχιακό μας, έχετε το χρόνο να διαβάσετε φέτος, να προετοιμαστείτε καλά και να έρθετε του χρόνου το Φθινόπωρο σε εμάς. Εμείς, αν και σας στενοχωρήσαμε, σας θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους και σας περιμένουμε. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα.

Αλκηστις Κοντογιάννη

 

 

Περισσότερες Πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας

Video

Φωτογραφίες


Μάγδα Μάρα-Διαθλάσεις