ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

E-class

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διδακτικό Προσωπικό

YANNIS LEONTARIS

Η Νατάσα Σιουζουλή είναι επίκουρη καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Θεατρολογίας και Επιτέλεσης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το πτυχίο της (1997) είναι από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και το διδακτορικό της δίπλωμα (2006) από το Freie Universität του Βερολίνου (υπό την επίβλεψη της Prof. Dr. Dr. h.c. Erika Fischer-Lichte). Μεταξύ του 2006 και του 2018 διατέλεσε μεταδιδακτορική επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Freie Universität του Βερολίνου καθώς και υπότροφος ερευνήτρια στο International Research College Interweaving Performance Cultures (Βερολίνο).

Έχει διδάξει ιστορία και θεωρία του θεάτρου στο Freie Universität του Βερολίνου και στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης. Αυτή την περίοδο διδάσκει και στο μεταπτυχιακό τμήμα «Παραστατικές Τέχνες» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τις έννοιες της παρουσίας και της απουσίας στο θέατρο, την ιστορία, ιδεολογία και αισθητική των θεατρικών φεστιβάλ, το εφηρμοσμένο θέατρο, την ηθική και πολιτική διάσταση της αισθητικής. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Ethical MilitancyThe Workings of Aesthetics εκδόθηκε το 2022 από τον εκδοτικό οίκο Neofelis.

Εργάζεται επίσης ως μεταφράστρια και δραματουργική σύμβουλος.

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής