ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

E-class

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις Τμήματος 2009

2009
• ΔΙΑΛΕΞΗ του γλύπτη και προσωποποιού Μάνου Ποντικάκη με θέμα: «Η Μάσκα στο Αρχαίο Δράμα», χειμερινό εξάμηνο 2009-2010, Αίθ. «Λήδα Τασοπούλου». Συντονισμός: δρ Άννα Μαυρολέων, διδάσκουσα στο ΤΘΣ.

• ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ με θέμα: «mPPACT: Μεθοδολογία για μια Παιδαγωγική με Κέντρο τον Μαθητή και τις Παραστατικές Τέχνες». Συνδιοργανωτές: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ναυπλίου. Το συνέδριο εντάχθηκε στο πλαίσιο διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος «mPPACT, Methodology for Pupil and Performance Arts Centered Teaching, 25-27 Σεπτεμβρίου 2009, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Οργάνωση: δρ Άννα Τσίχλη, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

• Συμμετοχή του Τμήματος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Άργους 2009 στην τελετή έναρξης «Άργος, περίπατος στο χώρο και στο χρόνο», υπό την αιγίδα του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πανάρχαιοι μύθοι και ιστορία χιλιετιών ζωντάνεψαν μέσα από αφηγήσεις και διαδρομές στο τότε και το τώρα, με δράσεις, λόγο, ήχο και εικόνα. Αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετείχαν διδάσκοντες του ΤΘΣ. Σκηνοθεσία: δρ Άννα Τσίχλη, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ, κείμενα: Ιωάννα Ρεμεδιάκη, διδάσκουσα στο ΤΘΣ, επιμέλεια κοστουμιών: Εμμανουέλα Βογιατζάκη-Κρουκόβσκι, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ, σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Γουναράς, μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του ΤΘΣ, και ομάδα φοιτητών από το ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αρχαίο Θέατρο Άργους, 11 Ιουλίου 2009.

• Συμμετοχή του Τμήματος στο 18o Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, αφιερωμένο στη Σκανδιναβία και τους μουσικούς της. Δώδεκα φοιτητές του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσίασαν σκηνές από τα έργα του Χ. Ίψεν στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, 28 Ιουνίου 2009, Παλαμήδι, Ναύπλιο.

• Συμμετοχή του Τμήματος στο 1o Athens Fringe Festival στο Θέατρο Δίπυλο καθώς και στο 4o Pocket Theatre Forum Festival στο χώρο του Art House που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο, με την παντομιμική περφόρμανς «Μια Ζωή». Οι ηθοποιοί ήταν φοιτητές 3ου έτους κατεύθυνσης Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας που παρακολούθησαν το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Μιμικής Ι και ΙΙ, Ιούνιος 2009. Οργάνωση: Αντωνία Βασιλάκου, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

• ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας, Collegio degli Armeni, Βενετία, Ioύνιος 2009. Οργάνωση: δρ Μαρία Σπυριδοπούλου και Χριστίνα Ζώνιου, μέλη Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

• ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ με τον διεθνούς φήμης Ιταλό σκηνοθέτη Romeo Castellucci. Προβολή αποσπασμάτων από την τριλογία «ΚΟΛΑΣΗ, ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ», εμπνευσμένη από τη «Θεία κωμωδία» του Δάντη, που παρουσίασε ο Romeo Castellucci στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο 2009, και πολύωρη συζήτηση του καλλιτέχνη με τους φοιτητές, τους διδάσκοντες του ΤΘΣ και το κοινό για το σκηνοθετικό έργο του, Ιούνιος 2009, Θέατρο Τριανόν. Οργάνωση - Συντονισμός: Έλενα Παπαλεξίου, διδάσκουσα στο ΤΘΣ. Μετάφραση: Χριστίνα Ζώνιου και δρ Μαρία Σπυριδοπούλου, μέλη Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

• ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τον θεατρικό συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη («Το γάλα», «Οι αγνοούμενοι»), Μάιος 2009, Αίθ. «Λήδα Τασοπούλου». Οργάνωση: δρ Άννα Μαυρολέων, διδάσκουσα στο ΤΘΣ.

• Συμμετοχή του Τμήματος στην 8η Περιφερειακή ΕΚΘΕΣΗ τοπικής, παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας, εξοπλισμού επιχειρήσεων και κατοικίας «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2009» που διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αργολίδας στο Άργος, 1-5 Απριλίου 2009. Οργάνωση της έκθεσης του ΤΘΣ: Αντώνης Βολανάκης, Κωνσταντίνος Ζαμάνης και Σοφία Παντουβάκη, διδάσκοντες στο ΤΘΣ, Εμμανουέλα Βογιατζάκη- Κρουκόβσκι, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ και Άση Δημητρουλοπούλου μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής