ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

E-class

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διδακτικό Προσωπικό

2021 12 22 bio Stylianos Chronopoulos 01Ο Στυλιανός Χρονόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου και Δράματος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπόνησε στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ της Γερμανίας τη διδακτορική του διατριβή (PhD) με θέμα την διακωμώδηση ιστορικών προσώπων στις αριστοφανικές κωμωδίες και την διατριβή του επί υφηγεσία με θέμα του «Ονομαστικόν» του Πολυδεύκη.

Έχει διδάξει κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, όπου εργαζόταν από το 2005 ως το 2019 ως επιστημονικός συνεργάτης και ως βοηθός καθηγητής. Από το 2014 ως το 2017, διεύθυνε μαζί με τον F. Maier και την Α. Novokhatko το χρηματοδοτούμενο από την Ακαδημία Επιστημών της Χαϊδελβέργης ερευνητικό πρόγραμμα «Altertumswissenschaften: Wahrnehmung – Dokumentation – Reflexion».

Οι εργασίες του σε επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους αφορούν την αρχαία ελληνική κωμωδία, την μελέτη του γέλιου στη αρχαία ελληνική γραμματεία, την αρχαία ελληνική λεξικογραφία και τις ψηφιακές ανθρωπιστικές σπουδές.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην Νέα Κωμωδία και στην υπομνηματισμένη έκδοση του Δίφιλου (εισαγωγή, testimonia και αποσπάσματα 1—58) την οποία ετοιμάζει ως για τη σειρά Fragmenta Comica (προγραμματισμένος ως τόμος 25.1).

Έχει δημοσιεύσει την μονογραφία Spott im Drama. Dramatische Funktionen der persönlichen Verspottung in AristophanesWespen und Frieden (Xαϊδελβέργη 2017) και τους συλλογικούς τόμους Fragmente einer Geschichte der griechischen Komödie / Fragmentary History of Greek Comedy, μαζί τον Chr. Orth (Χαϊδελβέργη 2015) και Digitale Altertumswissenschaften: Thesen und Debatten zu Methoden und Anwendungen, μαζί τους F. K. Maier και A. Novokhatko (Χαϊδελβέργη 2020). Υπό έκδοση είναι η μονογραφία του Pollux’ Onomastikon: Beschreibung eines griechischen Thesaurus des 2. Jahrhunderts n.Chr.

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής