Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

 

Image
mplesios

Καλωσόρισμα του Προέδρου

 

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

σας καλωσορίζω στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σας εύχομαι καλές και δημιουργικές σπουδές.

Το Τμήμα μας υπηρετεί την επιστημονική μελέτη του θεάτρου και τη θεατρική καλλιτεχνική δημιουργία, σε συνδυασμό με άλλες επιστήμες και τέχνες, όπως η ιστορία, η κοινωνική ανθρωπολογία, η μουσική, ο χορός και ο κινηματογράφος.

Πρόκειται δηλαδή για ένα Τμήμα που έχει διττό χαρακτήρα και προσανατολισμό, με στόχο την επαρκή και πολύπλευρη ενασχόληση με το θέατρο, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες επιστημονικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις και θα προσφέρει ερεθίσματα για περαιτέρω ενασχόληση με το αντικείμενο. 
Το Τμήμα μας ανταποκρίνεται στις εγχώριες και διεθνείς πανεπιστημιακές προδιαγραφές καλλιεργώντας τη διεπιστημονικότητα, τη δημιουργική και φοιτητοκεντρική μάθηση και πραγματοποιώντας ένα αποφασιστικό άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις τόσο στο προπτυχιακό επίπεδο σπουδών όσο και στο μεταπτυχιακό.

Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε θεατρικές και ευρύτερα καλλιτεχνικές δραστηριότητες, να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση και να αξιοποιήσουν το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα μετακίνησης φοιτητών/τριών σε χώρες του εξωτερικού Erasmus.

Ελπίζω στα χρόνια των σπουδών σας να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις σας από τις παρεχόμενες σπουδές στο Τμήμα μας, να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και τελικά να καλλιεργηθείτε και να προοδεύσετε σε όλα τα επίπεδα αποκτώντας ένα βασικό εφόδιο για τη ζωή και τη σταδιοδρομία σας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Αθανάσιος Μπλέσιος