ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

E-class

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διδακτικό Προσωπικό


2022 06 20 bio Kosti photo IMG 20211104 131731Η Κατερίνα Κωστή είναι μέλος ΕΔΙΠ (Βαθμίδα Α) στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το γνωστικό της αντικείμενο είναι «Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Παιδαγωγική του Θεάτρου».

Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά της συμπεριλαμβάνονται η δυναμική της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση ως παιδαγωγικής μεθοδολογίας, καθώς και η κοινωνική διάσταση του Εκπαιδευτικού Δράματος για την επίτευξη της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όλων των ηλικιών. Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονήσει προγράμματα μεταξύ άλλων σε σχολικές ομάδες, σε φυλακές, σε κοινότητες Ρομά και σε ΚΑΠΗ κι έχει στο ενεργητικό της επιστημονικά άρθρα και εισηγήσεις σε συνέδρια με αντίστοιχη ερευνητική προσέγγιση.

Είναι Διδάκτωρ Θεατροπαιδαγωγικής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η διδακτορική της διατριβή έχει ως τίτλο Η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση ως μέσο για την Καλλιέργεια Ιστορικής Ενσυναίσθησης σε μαθητές Γυμνασίου κι εντάσσεται στην επιστημονική περιοχή: «Ιστορία και Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση». Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα με τίτλο Η Δραματική Τέχνη στην Τρίτη Ηλικία ως μέσο για την Ανάπτυξη της Ακεραιότητας του Εγώ: Έρευνα πεδίου για την επίδραση των τεχνικών του Δράματος στους ηλικιωμένους.

Από το 2001 έως το 2021 υπηρέτησε στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Φιλόλογος. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας στην εκπαίδευση ανέλαβε πρωτοβουλίες και ανταποκρίθηκε σε αιτήματα για την παιδαγωγική αναβάθμιση του σχολείου και του γενικότερου σχολικού περιβάλλοντος.

Έχει διδάξει ως Πανεπιστημιακή Υπότροφος από το 2016 έως το 2017 στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ συνεργάζεται με τα μεταπτυχιακά προγράμματα Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη δια βίου Μάθηση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μουσειακές Σπουδές του ΕΚΠΑ.

email: a.kosti@gmail.com, kkosti221@gmail.com, kosti.katerina@gmail.com

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής