Αρχική Σελίδα

 

O Miao Bin τελείωσε το μεταπτυχιακό μας και μιλάει για την εμπειρια του

VIDEO

Λίγα Λόγια....Ναύπλιο 10/09/2014 - Σας περιμένουμε. Μας ενδιαφέρει να έχετε το προσωπικό σας όραμα και τα ιδανικά σας, έντονη επιθυμία για δημιουργικότητα, ερευνητική διάθεση με δυνατότητες εξερεύνησης του πολύ-τοπου της ζωής και του θεάτρου, ενσυναίσθηση που επιθυμεί να βελτιωθεί ακόμα περιβαλλοντική και διαπολιτισμική συνείδηση και είθε! υψηλό δείκτη επικοινωνίας, ώστε να εκφραστούμε, να αναπτύξουμε το διάλογό μας, να εμπνεύσει ο ένας τον άλλον, να συνεργαστούμε και να μπορέσουμε δυναμικά δια της αλληλεπίδρασης μέσω της Δραματικής Τέχνης και των Παραστατικών Τεχνών να μετασχηματίσουμε τον κόσμο μας, τους εαυτούς μας και τον πολιτισμό μας. ..
Άλκηστις Κοντογιάννη
Κοσμήτορας & Πρόεδρος του ΤΘΣ
 Ελάτε μαζί να ξεπεράσουμε το φράγμα της λέξης «μεταπτυχιακό» και να αναζητήσουμε τη δυναμική των τεχνών δια του μεταπτυχιακού.
 

Αντικείμενο του προγράμματος

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών είναι η μελέτη και η προαγωγή στο χώρο της θεατρολογίας της τεχνογνωσίας της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση (ΔΤΕ) και των Παραστατικών Τεχνών καθώς και η ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση και των Παραστατικών Τεχνών ως μεθοδολογία μάθησης/διδασκαλίας και ως μορφή τέχνης στο χώρο της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης..

Χώρος Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους του Ναυπλίου και Αργολίδας γενικότερα..
Διάρκεια Συνολικά το Μεταπτυχιακό διαρκεί 3 εξάμηνα. Στα δύο πρώτα η φοίτηση είναι υποχρεωτική με δεκτές απουσίες 20% σε κάθε μάθημα. Κατά το τρίτο εξάμηνο ο μεταπτυχιακός φοιτητής εκπονεί τη μεταπτυχιακή του εργασία με έναν επόπτη μέλος ΔΕΠ του ιδίου ή άλλου Πανεπιστημίου και δύο συν-επιβλέποντες.
 
Υποψήφιοι Στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ.
 

Κράτα το

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://Nafpliopanepistimioekdiloseis.blogspot.com

https://www.facebook.com/metaptyxiakonafplio?fref=ts        

http://theatronion30.blogspot.gr/

https://plus.google.com/102985884335116991546

http://argonafplia.gr/

Οι φοιτητές μας...


"Το μεταπτυχιακό μας το σκέφτομαι και το φαντάζομαι σαν ένα θεσπέσιο δείπνο. Ένα δείπνο που για να το γευτείς και να το απολαύσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τις πέντε σου αισθήσεις. Αν δεν το κάνεις, ίσως χάσεις μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις τον κόσμο και άμα τα καταφέρεις, η όρεξή σου ανοίγει όλο και περισσότερο. Αυτό είναι λοιπόν το μεταπτυχιακό μας, ένα πολύχρωμο, νόστιμο και πολυποίκιλο γεύμα, σε ένα τραπέζι με 29 υπέροχους ανθρώπους."
 
 
Χριστίνα Παπαοικονόμου

Στο  Π.Μ.Σ. με έφερε μία εσωτερική αναζήτηση, μία "άσβεστη φλόγα" για εξέλιξη και ένα γράμμα:  http://ts.uop.gr/tsdie/index.php/mps/prosklisi !
Διαβάζοντας κάποιος το Ιστορικό 3 Α, καταλαβαίνει  επιπρόσθετα το «γιατί» αυτό το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, του οποίου οι δράσεις σχεδιάστηκαν στην παρένθεση του Σαββατοκύριακου της εβδομάδας και σύντομα εξελίχθηκε η υπόλοιπη εβδομάδα των 5 ημερών να αποτελεί την παρένθεση του Σ/Κ λόγω αυτού του εξαιρετικού Π.Μ.Σ.!
 
Πόπη-Ηλιόπη Θραψανιώτη Ζωγράφος-Εκπαιδευτικός-Εμψυχώτρια
Το Μεταπτυχιακό για εμένα υπήρξε ένα πλουσιοπάροχο ταξίδι γεμάτο από πρωτόγνωρες δράσεις, γνώσεις κι εμπειρίες. Πολύ σκληρό στις απαιτήσεις του, μου προκαλούσε πολύ έντονα συναισθήματα, άλλοτε απόγνωσης κι άλλοτε αυτοολοκλήρωσης. Με ενθουσίασαν οι βιωματικές δράσεις, τόνωσα την προσωπικότητά μου μέσα από την συνεχή αυτοέκθεση μου, γνώρισα ανθρώπους ιδιαίτερους και ξεχωριστούς και κορυφαίους στο είδος τους εισηγητές!
 
 
Βίκυ Ξυλά
Οδεύοντας προς της εξώπορτα του μεταπτυχιακού, κοιτάζω πίσω και αναρωτιέμαι: Δεν έχει άλλο; Και τώρα…; Ποιος θα γεμίζει τα Σαββατοκύριακα με ουσία και εκπλήξεις, όταν δεν θα το κάνει η κα Άλκηστις; Ποιος θα συνεργάζεται μαζί μου τόσο εποικοδομητικά, όταν δεν θα βλέπω τους συμφοιτητές μου; Ποιος θα με ταξιδεύει σε καινούργια λιμάνια, όταν δεν θα παρακολουθώ τους καθηγητές μας;
 
 
Αφροδίτη Χαραλαμπάκη
 

Ο καινούργιος ήλιος Επειδή «αν δεν υπήρχε ήλιος, όσο εξαρτάται από τ’ άλλα άστρα, θα ήταν νύχτα» και «πώς θα μπορούσε κανείς να μείνει κρυμμένος μπροστά σ’ αυτό το φως που δεν δύει ποτέ;», ξυπνώ κάθε μέρα με τη σκέψη ότι «ο ήλιος κάθε μέρα είναι καινούργιος»* και λαχταρώ να γευτώ τον νέο ήλιο με ό,τι φέρνει μαζί του από εμπειρία και γνώση. Ένας καινούργιος ήλιος γεννήθηκε αυτή τη χρονιά στο μεταπτυχιακό… *Ηράκλειτος "
 
 
Σοφία Στενού

Αν θεωρήσουμε ότι η ζωή είναι αρμονία αριθμών, τότε πραγματικά σε αυτό το μεταπτυχιακό έκανα πολλές πράξεις!! Πρόσθεσα σε ψυχή και δημιουργικότητα, αφαίρεσα από καθηλώσεις, διαίρεσα ανακαλύπτοντας το σημαντικό και πολλαπλασίασα τους αγαπημένους μου!! Τα αθροίσματα, τα πηλίκα και τα γινόμενα συμπίπτουν παράξενα όμως! Όσο και να τα διαβάζω το ίδιο βγαίνει!! Τελικά μια λέξη!.. άνοιγμα...
 
Γιαγκιόζη Εύα

Μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, τυχαία, σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα, διάβασα για ένα ταξίδι ….. Αναρωτήθηκα «άραγε υπάρχει θέση και για εμένα;» Τηλεφώνησα, συγκέντρωσα πληροφορίες και έμαθα ότι οι θέσεις είναι μόνο 32. Τα κατάφερα και έβγαλα εισιτήριο !!!!!!!!!!! Ακόμη ταξιδεύω…… το σακίδιο μου μέχρι τώρα έχει γεμίσει με γνώση, εμπειρίες, φαντασία, ανατρεπτικότητα, συγκίνηση, χαρά, κούραση, φιλίες και συνεργασίες. Επόμενος σταθμός; Ποιος ξέρει; Κρύβει εκπλήξεις το ταξίδι του Μεταπτυχιακού μας.
 
 
Ελπίδα Στράτου

Επιθυμείς να ενεργοποιήσεις τη σκέψη σου; να ενδυναμώσεις τις ικανότητες σου; να διευρύνεις τις επιστημονικές σου γνώσεις; γίνε μέλος μια δυναμικής και δημιουργικής ομάδας. Το μεταπτυχιακό Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια βίου μάθηση δείχνει να δημιουργεί προσδοκίες για την επαγγελματική καταξίωση. Οι δικές μου λέξεις κλειδιά: Πολυμορφικό, πολυδιάστατο, αυθόρμητο, δυναμικό!
 
Καλλιόπη Γιαννακούλη

Το μεταπτυχιακό αυτό μου παρείχε τη θεωρητική γνώση και τη δυνατότητα να εμβαθύνω στις δομές και τις τεχνικές της ΔΤΕ. Επίσης με βοήθησε να αποκτήσω ακαδημαϊκές δεξιότητες και να εξοικειωθώ με την επιστημονική έρευνα και τη μεθοδολογία της. Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία!
 
 
Κωνσταντίνα Μάρα

Μια βουτιά σε νερά κρυστάλλινα. Έκλεισα τα μάτια, πήρα μια βαθιά ανάσα και βούτηξα. Έτσι ακριβώς έχω στο μυαλό μου αυτή την όμορφη εμπειρία που έζησα. Βουτιά σε άγνωστα, γοητευτικά νερά. Αυτό ήταν για μένα το θέατρο. Η Δραματική Τέχνη με έφερε συνειδητά ακόμα πιο κοντά σε αυτό που χρόνια αγαπούσα, την εκπαίδευση. Η σύνδεση των δυο με έβγαλε από τα καλούπια της παραδοσιακής διδασκαλίας τροφοδοτώντας μου το αυτοσυναίσθημα και καλλιεργώντας μου νέες παιδαγωγικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Μια ανάσα, μια εμπειρία πέραν των προσδοκιών.
 
Κατερίνα Δήμα

Το μεταπτυχιακό μας ήταν για μένα ένα ταξίδι μέσα στη δημιουργικότητα και τη γνώση. Διαρκής εμπλουτισμός του προσωπικού μου υλικού ως παιδαγωγού και εμψυχώτριας και γνωριμία με νέες πτυχές εφαρμογής της δραματικής τέχνης, όπως η μουσειακή εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση. Μια βαθειά βουτιά στην έρευνα αλλά και στη δράση μέσα από βιωματικά εργαστήρια και πρακτικές εφαρμογές θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Ανοιχτός ορίζοντας, χρώμα, έμπνευση, θέατρο, μεταμόρφωση.
 
 
Μαργαρίτα Καστρινού

Το θέατρο ήταν το εργαλείο που με βοήθησε να γνωρίσω τον εαυτό μου ως άνθρωπος κι ως ηθοποιός. Στο θέατρο δεν υπάρχει το "εγώ", αλλά το "εμείς".. Το μεταπτυχιακό στο Θέατρο στην Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση είναι για μένα ομαδικό άθλημα… μια ομαδική εσωτερική αναδίπλωση…!!!!
 
Κατερίνα Χάσκα

Αυτό το μεταπτυχιακό ήρθε ως απάντηση σε μια μακρόχρονη αναμονή για σπουδές με αντικείμενο το Εκπαιδευτικό Δράμα, και, ομολογώ, ότι δικαίωσε τις προσδοκίες μου. Τα εργαστήρια αποτέλεσαν έμπνευση, και με βοήθησαν να ξεδιπλώσω τη δημιουργική μου πλευρά. Η συνύπαρξή στην ομάδα μου θύμισε τι σημαίνει να συνεργάζεσαι με το συνάνθρωπό σου με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση. Εν κατακλείδι, το Μεταπτυχιακό με έκανε πιο δυνατό ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη.
 
 
Γιώργος Μάρδας

Ανέβηκα χωρίς καλά καλά να το καταλάβω σ’ ένα καράβι με γενναία καπετάνισσα την Άλκηστη και μόλις ένα χρόνο μετά έχω υφάνει, με παλιά και καινούρια νήματα, τα πιο γερά ολόδικά μου πανιά: ένα για τη δραματική τέχνη, ένα για την παιδαγωγική κι ένα ακόμα για την έρευνα. Θα φύγω απ’ το Μεταπτυχιακό με το δικό μου καράβι, με συνταξιδιώτες μέσα κι έξω από αυτό και με μια βροντερή φωνή σα δυνατό γέλιο: Αέρα!
 
Σάντρα Μαυροείδη

Ένας λαμπρός νους φαίνεται να σχεδίασε αυτό το ΠΜΣ και νιώθει ο εμπλεκόμενος να δέχεται ευεργετική βροχή! Tεχνικές,, δεξιότητες, βιωματική μέθοδος εφαρμογής από διαλεχτούς εισηγητές, συναγωνιστικό πνεύμα, δόμηση προσωπικότητας, είναι ο πλούτος μου και μια ομάδα ζεστή, ευφάνταστη είναι ο νέος κόσμος μου!
 
 
Μαρία Σκαρπέντζου

Το μεταπτυχιακό μας.... είναι ένα αεράκι λίγο διαφορετικό, πικάντικο, χρωματιστό, τρελό. Λατρεύει να περνά εκεί που υπάρχει φαντασία κι όποιον συναντά τον παρασέρνει να χορέψει στους ρυθμούς των ονείρων του.. Εμείς ακόμα χορεύουμε!
 
Ράνια Καράκωστα

Αν αναζητάς ένα μεταπτυχιακό εκ των θεμελίων αναδημιουργίας τότε έλα κι εσύ στο ΜΠΣ Ναυπλίου. Σου χαρίζει απλόχερα μπουκέτα με λουλούδια δημιουργίας, χαράς, προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης. Ένα υφάδι που περιπλέκεται και γνέθει την Δραματική Τέχνη σε όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης. Αισθάνομαι ευτυχισμένη που βίωσα αυτή την ανατρεπτική εμπειρία μάθησης και αυτοέκθεσης σε κοινό!
 
 
Κατερίνα Διακουμάκου

«Μία μάθηση βιωματική, μία εμπειρία βιωμένη, με ατελείωτη πρακτική εξάσκηση και όλα εφαρμόσιμα στον χώρο της εκπαίδευσης!»
 
Κατερίνα Πετροκοκκίνου

Πιο εύκολα το λες ελιξίριο, νεραϊδόσκονη ή μαγικό ραβδί. Που πρώτα μεταμορφώνει εσένα κι έπειτα το σχολείο. Εμψυχώνεσαι και πετυχαίνεις πράγματα για τα οποία δεν θεωρούσες τον εαυτό σου ικανό και στέκεσαι απέναντί τους αλλαγμένος. Μαθαίνεις να σπας φραγμούς απέναντι στους άλλους ανθρώπους και πάνω απ’ όλα αυτοπροσδιορίζεσαι από την αρχή. Είναι ένα ταξίδι ανθρωπισμού και τέχνης που αρχίζει εδώ, στο όμορφο Ναύπλιο και δεν τελειώνει ποτέ.
 
 
Aντιγόνη Λασκαρίδου

«Ένα κοχύλι μοναχό γέμισε όνειρα... Το δικό μου ήταν η έμπνευση μα καθώς φάνηκε αυτό μας χάρισε απλόχερα τα όνειρα όλων: γνώση, περιπέτεια, φιλίες, επικοινωνία, δημιουργία, αλληλεπίδραση, εμπειρία, γέλιο, προβληματισμό, αγάπη, σεβασμό, ιδέες και πολλή, πολλή φαντασία! Τελείωνοντας το όμορφο ταξίδι μου νιώθω νοσταλγία για όλες τις ωραίες στιγμές γεμάτες δημιουργία, ομαδικότητα, αγάπη και χαρά που νιώσαμε σαν ομάδα αλλά και για το τη μοναχική μου διαδρομή, την γεμάτη περιπέτεια, αποκαλύψεις και ικανοποίηση που ένιωσα συγγράφοντας την έρευνά μου. Μακάρι να βιώσουν και άλλοι πολλοί άνθρωποι αντίστοιχα συναισθήματα στην αγαπημένη μας αίθουσα της Λήδας Τασοπούλου και μακάρι αυτό το κοχύλι, που ξέρει τόσα, να μας ξαναενώσει μια μέρα...! »
 
Γιούλη Δούβου

Αν μπορούσα να συμπυκνώσω σε λέξεις, την χρονιά που πέρασα σε αυτό το μεταπτυχιακό, αυτές θα ήταν «Γνώση και Βίωμα». Γνώση σε πολλά επίπεδα, ολόπλευρη και μεταμορφωτική. Και βιώματα από εκείνα που μένουν χαραγμένα όσα χρόνια και αν περάσουν. Θεωρώ πως ήταν μια χρονιά «πέρασμα» σε κάτι διαφορετικό, σε έναν άλλο εαυτό· όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. Για κάθε στιγμή που πέρασε, εύκολη ή δύσκολη, ένα ευχαριστώ σε όλους και όλες για όλα.
 
 
Θεοδοσίου Σταυρούλα

Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου; Αν ξυπνήσεις μια μέρα και καταλάβεις ότι έχεις γίνει ένα πούπουλο, θα θελήσεις να βρεθείς μέσα στο πιο παιδικό μαξιλάρι του κόσμου, όπου θα υπάρχει άπειρη δόση γέλιου, μπουρμπουλήθρες αισιοδοξίας και τσουβάλια δημιουργικότητας. Τότε, σίγουρα θα ακολουθήσεις το δρόμο για το Ναύπλιο και θα ανοίξεις την πόρτα του μεταπτυχιακού. Θα δεις ότι μέσα σε αυτό βρίσκονται κι άλλα πούπουλα που ονειρεύονται τα ίδια παιδικά χαμόγελα και ήδη ζουν συναρπαστικές περιπέτειες που έχουν να μοιραστούν μαζί σου.
 
Κωνσταντίνα Κυρίμη

Αφίσες κι εκτυπώσεις, βιβλία και σημειώσεις, e-mail κι ανακοινώσεις, προσκλήσεις κι εκδηλώσεις, στικάκια κειμενάκια, τα δίδακτρα τρεις δόσεις, μα... είναι μαγικά... και πώς να μην ενδώσεις!!! Συνέντευξη να πάρεις και ραντεβού να δώσεις θεατροπαιδαγωγικά να συνδιοργανώσεις, τα σκηνικά να στήσεις, τα κόμπλεξ να αφήσεις, το παραμύθι πού `γραψες να το σκηνοθετήσεις, τη μουσική υπόκρουση μαζί να συντονίσεις, να βρεις και το κοινό σου, να μην αυτοκτονήσεις, να το παρουσιάσεις, να το υποστηρίξεις, να τους ενθουσιάσεις, τους άλλους να στηρίξεις, να γίνεις και κομπάρσος, τα λάθη να καλύψεις και κούκλες να σμιλέψεις και τον μπερντέ να στήσεις και βίντεο να κάνεις και να πρωτοτυπήσεις και μ` ένα βαλιτσάκι γεμάτο με μαγεία τον κόσμο να γυρίσεις για να με συναντήσεις...
 
 
Δέσποινα Διακάκη

 

Περισσότερες Πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας

Video

Φωτογραφίες


Μάγδα Μάρα-Διαθλάσεις