Μετά το πέρας των σπουδών τους, ορισμένες από τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων που συνδέονται με τα μαθησιακά αποτελέσματα του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών είναι οι εξής:
1. Εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της εγκυκλίου και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένης της αυτόματης χορήγησης της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας στους/στις αποφοίτους μας, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και Λύκεια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, δημόσια και ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα, Προγράμματα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και άλλες δομές διά βίου μάθησης, ανώτερες σχολές δραματικής τέχνης, σχολές σκηνοθεσίας, σχολές χορού, σχολές κινηματογράφου, ωδεία κ.ά.)
2. Στελέχη θεατρικών οργανισμών: δραματολόγοι, επιμελητές θεατρικών προγραμμάτων και δράσεων σε θεατρικούς οργανισμούς δημόσιους και ιδιωτικούς (κρατικοί θεατρικοί οργανισμοί, εθνικές σκηνές, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., επιχορηγούμενο και ελεύθερο θέατρο, φεστιβάλ κ.ά.)
3. Ειδικοί επιστημονικοί σύμβουλοι επί πολιτιστικών θεμάτων: πολιτιστικοί διαχειριστές, σύμβουλοι καλλιτεχνικού προγραμματισμού και παραγωγής, υπεύθυνοι καλλιτεχνικών δράσεων σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Υπουργεία, Περιφερειακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, φεστιβάλ, θέατρα, μουσεία, χώροι τέχνης, παιδείας και πολιτισμού, αρχεία και βιβλιοθήκες, ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, κοινωνικοί φορείς, ΜΜΕ κ.ά.)
4. Πολιτιστικοί συντάκτες, επιμελητές, κριτικοί θεάτρου και τέχνης: σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε εκδόσεις (καθημερινός και περιοδικός Τύπος, ηλεκτρονικός Τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση, εκδοτικοί οίκοι).
5. Καλλιτέχνες και επαγγελματίες της σκηνής: δημιουργοί, καλλιτεχνικοί συντελεστές, ερμηνευτές, βοηθοί παραγωγής, βοηθοί σκηνογράφου και ενδυματολόγου, βιντεοκαλλιτέχνες, περφόρμερ, τεχνικοί, ανιματέρ κ.λπ., σε χώρους θεατρικής δημιουργίας και έκφρασης, σε κοινωνικούς χώρους και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και στον χώρο του τουρισμού.
Οι πτυχιούχοι του Τ.Θ.Σ. διαθέτουν, επίσης, το απαιτούμενο θεωρητικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο μεταπτυχιακού προγράμματος ή διδακτορικού διπλώματος, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με απώτερο σκοπό την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία τους σε Α.Ε.Ι και σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά ερευνητικά, πολιτιστικά ή επιστημονικά ιδρύματα. Τέλος, με την απόκτηση του πτυχίου τους, παρέχεται στους αποφοίτους του Τ.Θ.Σ. το δικαίωμα εγγραφής τους ως τακτικών μελών στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ)
* Σημειώνεται ότι έως το ακ. έτος 2014-15 το Τμήμα ανήκε στις Καθηγητικές Σχολές, οι οποίες εξασφάλιζαν τη δυνατότητα διδασκαλίας ως επαγγελματική σταδιοδρομία στους φοιτητές/τριες. Όμως, από το 2019-20 έχει εγκριθεί η αυτόματη χορήγηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΔΕ) στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας βάσει συγκεκριμένου προγράμματος σχετικών υποχρεωτικών μαθημάτων που έχουν ενσωματωθεί και εγκριθεί. Επίσης, έχουν θεσπιστεί Μεταβατικές Διατάξεις για αναδρομική χορήγηση της ΠΔΕ στους εισαχθέντες μεταξύ 2015-16 και 2018-19. Βλ. το σχετικό Παράρτημα με το αναρτημένο αρχείο «Κανονισμός Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας».
Τέλος, με το ΠΔ 105/2009 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α144/13-08-2009, οι διατάξεις του ΠΔ 125/2000 (ΦΕΚ Α111/2000) «Επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» εφαρμόζονται αντίστοιχα και για τους πτυχιούχους του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Επισυνάπτονται τα εν λόγω ΦΕΚ.
ΦΕΚ Επαγγελματικά Δικαιώματα 1
ΦΕΚ Επαγγελματικά Δικαιώματα 2
Εγκύκλιες οδηγίες του ΥΠΠΕΘ για την πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.