Επιτιμοποίηση του Γιάννη Μετζικώφ από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Μαΐου

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει την τιμή να αναγορεύσει τον κ. Γιάννη Μετζικώφ, διακεκριμένο σκηνογράφο και  ενδυματολόγο, σε επίτιμο διδάκτορα, τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025 και ώρα 19:00 στον εκθεσιακό χώρο του Φουγάρου Art Center στο Ναύπλιο. 

Ο Γιάννης Μετζικώφ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου μαθήτευσε δίπλα στον Γιάννη Μόραλη και στον Βασίλη Βασιλειάδη. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του στον χώρο του θεάτρου, έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για 171 παραστάσεις, συνεργαζόμενος με κορυφαίους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και χορογράφους. Παράλληλα, με την καλλιτεχνική του δράση, διδάσκει ενδυματολογία και σκηνογραφία σε Δραματικές Σχολές, ενώ ασχολείται και με τη συγγραφή. Το 2023 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του Ενδύματα και Διηγήματα (εκδ. Καπόν).   

Στην τελετή επιτιμοποίησης θα προσφωνήσουν τον τιμώμενο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών, Καθηγητής Ιωάννης Λεοντάρης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Καθηγητής Αθανάσιος Μπλέσιος και η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Μικεδάκη. Στο πλαίσιο της τελετής, ο κ. Μετζικώφ θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο «Τα θεατρικά ενδύματα σαν γέφυρες αναζήτησης στον χώρο των εικαστικών τεχνών». Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.