ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις Φοιτητών 2009

• ΦΕΣΤΙΒΑΛ Συμμετοχή του Τμήματος στο Φεστιβάλ Άργους 2009 στην τελετή έναρξης «Άργος, περίπατος στο χώρο και στο χρόνο», υπό την αιγίδα του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πανάρχαιοι μύθοι και ιστορία χιλιετιών ζωντάνεψαν μέσα από αφηγήσεις και διαδρομές στο τότε και το τώρα. Με δράσεις, λόγο, ήχο και εικόνα. Αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετείχαν διδάσκοντες του ΤΘΣ. Σκηνοθεσία: δρ Άννα Τσίχλη, μέλος ΕΕΔΙΠ του ΤΘΣ, κείμενα: Ιωάννα Ρεμεδιάκη, διδάσκουσα ΤΘΣ, επιμέλεια κοστουμιών: Εμμανουέλα Βογιατζάκη-Κρουκόβσκι, μέλος ΕΕΔΙΠ του ΤΘΣ, σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Γουναράς, μέλος ΕΤΕΠ του ΤΘΣ, και ομάδα φοιτητών από το ΤΘΣ, 11 Ιουλίου 2009, Αρχαίο Θέατρο Άργους.

• ΦΕΣΤΙΒΑΛ Συμμετοχή του Τμήματος στο 18o Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, αφιερωμένου στη Σκανδιναβία και τους μουσικούς της. Δώδεκα φοιτητές του ΤΘΣ παρουσίασαν σκηνές από τα έργα του Χ. Ίψεν στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, 28 Ιουνίου 2009, Παλαμήδι, Ναύπλιο.

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ του έργου «Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ», την οποία σκηνοθέτησε ο φοιτητής μας Μάξιμος Μουμούρης. Βοηθός σκηνογράφου η φοιτήτρια Αλίνα Σαπρανίδου, Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών, 17 - 21 Ιουνίου 2009, «Σχολείον, Κήπος».

• ΦΕΣΤΙΒΑΛ Συμμετοχή του Τμήματος στο 1o Athens Fringe Festival στο Θέατρο Δίπυλο καθώς και στο 4o Pocket Theatre Forum Festival στο χώρο του Art House που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο, με την παντομιμική περφόρμανς «Μια Ζωή». Οι ηθοποιοί ήταν φοιτητές του 3ου έτους κατεύθυνσης υποκριτικής-σκηνοθεσίας που παρακολούθησαν το Εργαστήριο Μιμικής Ι και ΙΙ, Ιούνιος 2009. Οργάνωση: Αντωνία Βασιλάκου, μέλος ΕΕΔΙΠ του ΤΘΣ.

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με τίτλο «Γκαζόν» βασισμένη σε μονολόγους του Αλέξανδρου Τζάνου, από τη θεατρική ομάδα Bitchy D σε σκηνοθεσία Feli M. Παίζουν οι φοιτήτριες του ΤΘΣ: Πέννυ Γκριτζάπη, Φλώρα Τσιπλακίδη, Ασημένια Ζήση, Ξένια Κοζομπόλη κ.α., 30-31 Μαΐου 2009, θέατρο Τριανόν.

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με τίτλο «Γυάλινος κόσμος - δοκιμή» (Μία σκηνική προσέγγιση βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Tennessee Williams) από τη Θεατρική ομάδα «Dramatis Personae», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μάλλιου, φοιτήτριας στο ΤΘΣ, 22-24 & 29- 31 Μαΐου 2009, Θέατρο ΕΛΠΙΔΑΣ της Έλενας Τσαλδάρη, Αθήνα. 

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της ομάδας «Gestus» των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών με τίτλο «Touch me in the morning». Σκηνοθεσία/υποκριτική: Μάνος Χασάπης, Μαρία Φραγκούλη κ.ά., 22 Απριλίου - 3 Μαΐου 2009, «Θέατρο Σημείο» [http://www.sendspace.com/file/a723t6].

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η νέα τεχνική για να γράφεις κωμωδίες στις μέρες μας» του Λόπε ντε Βέγα με τους φοιτητές Χοσέ Κάρλος Γκαρθία Κουέβας Ινμακουλάδα και Ροντρίγκεθ Ασένθιο, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS (από το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα), 11 Φεβρουαρίου 2009, θέατρο Ατελιέ Πάρνηθος (Αθήνα).

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, από την θεατρική ομάδα «Εξ ανάγκης» των φοιτητών του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου. Η παράσταση οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», 12 Φεβρουαρίου 2009, Θέατρο Τριανόν. Υπεύθυνη Διδάσκουσα: δρ Άννα Τσίχλη, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

• ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «Το δράμα του Καποδίστρια», από την ομάδα «Υποχρεωτικοί Παραγωγοί» των φοιτητών του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», 12 Φεβρουαρίου 2009, Πολυκαφενείο «Το Κεντρικό», Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο. Υπεύθυνη Διδάσκουσα: δρ Άννα Τσίχλη, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ, από τη θεατρική ομάδα «Σ(t)wma» των φοιτητών του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων. Η παράσταση οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή». 23 και 24 Ιανουαρίου 2009, Στοά Ναυπλία Palace. Υπεύθυνη Διδάσκουσα: δρ Άννα Τσίχλη, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΘΣ.

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής