ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ERASMUS+

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΠΕΛ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ

Δημητρολοπούλου Ασημίνα

dimitrolopoulouΣπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)
και έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι στη σκηνογραφία, στις πλαστικές τέχνες και
στην αρχιτεκτονική θεωρία και αισθητική με υποτροφίες του Ιδρύματος Γουλανδρή και
του Μεγάρου Μουσικής.
     Το 1995 με την επίβλεψη του G. Banu εκπονεί το πρώτο μεταπτυχιακό της δίπλωμα με θέμα την παράσταση Orlando του Bob Wilson (D.E.A. Arts du spectacle) το οποίο αποκτά με άριστα απο το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Université PARIS III, Sorbonne Nouvelle και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές αποκτώντας αλλους δύο τίτλους:
C.E.A.A.Théories et esthétique de l’architecture (1996) από τη σχολή Αρχιτεκτονικής
École d’architecture Paris Villemin
και D.E.A. Arts Plastiques et sciences de l’art (1997) από το Πανεπιστήμιο
Université PARIS I, Panthéon Sorbonne.
    Διδάσκει σκηνογραφία από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πάτρας στο Tμήμα Θεατρικών Σπουδών. Εχει δημοσιεύσει ανακοινώσεις και έχει δώσει διαλέξεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Στα πλαίσια του ερευνητικού της άξονα χρήσης εγκαταλελειμένων κτιρίων και δημοσίων χώρων έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει δρώμενα με εικαστικό – θεατρικό χαρακτήρα.
Έχει σκηνογραφήσει πάνω από 100 θεατρικές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Festival OFF d’Avignon, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Μέγαρο Μουσικής, Αμόρε, Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε άλλα θέατρα στην Αθήνα, σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και σε κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης, έχει εργαστεί στην όπερα του Παρισιού (Opéra National de Paris) και των Βρυξελλών (Opéra National–Théâtre Royal de LA MONNAIE), σε άλλα μεγάλα θέατρα στο Παρίσι (Théâtre National de Chaillot και Théâtre National de la Colline) και στην Ορλεάνη (Centre Dramatique d’Orleans).
Έχει βραβευτεί (14) για τη δουλειά της στο θέατρο, στην αρχιτεκτονική και στο σινεμά. Εχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ θεάτρου και κινηματογράφου καθώς και σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς αποκτώντας διακρίσεις.
Επίσης έχει παρουσιάσει έργο της εκθέσεις καλλιτεχνών, ανάμεσά τους το 2002 η έκθεση Νέων Σκηνογράφων (Εθνικό Θεάτρο) και το 2015 ανέλαβε την οργάνωση της επίσημης συμμετοχής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Διεθνή Εκθεση Σκηνογραφίας PQ: Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015.

adimitrolopoulou@gmail.com

Βιογραφικό

 

Υλοποίηση ιστοχώρου:
Ανδρέας Μαλής